Διαθλαστικές επεμβάσεις με excimer laser για μυωπία, υπερμετρωπία και αστιγματισμό

Ο σκοπός της διαθλαστικής χειρουργικής είναι να αλλάξει την κυρτότητα, να «σμιλεύσει» τον κερατοειδή έτσι ώστε οι εικόνες να εστιαστούν στον αμφιβληστροειδή , χωρίς τη βοήθεια φακών επαφής ή γυαλιών. Η σύγχρονη διαθλαστική χειρουργική επέμβαση είναι σε θέση να διορθώσει , μόνιμα και με ασφάλεια , τις διαθλαστικές ανωμαλίες του οφθαλμού είτε είναι μυωπία , είτε υπερμετρωπία είτε αστιγματισμός . Η διαθλαστική χειρουργική επέμβαση μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικές τεχνικές .Δύο είναι οι βασικές χειρουργικές τεχνικές: η PRK, που χρησιμοποιείται σε ειδικές περιπτώσεις και το LASIK κατά τη διάρκεια του οποίου δημιουργείται μία λεπτή «φλούδα» στον κερατοειδή με τη βοήθεια είτε ενός μηχανικού κερατόμου είτε ενός ειδικού laser (femtosecond laser) . Η τελευταία τεχνική αποτελεί και την πιο πρόσφατη τεχνολογική επίτευξη στην διαθλαστική χειρουργική και ονομάζεται all laser LASIK. Ο χειρουργός ανάλογα τον βαθμό της διαθλαστικής ανωμαλίας θα επιλέξει την πιο σωστή και ασφαλή μέθοδο για τον ασθενή του.

diathlastikes epemvaseis

refractive3

Πριν την επέμβαση είναι απαραίτητος ο προεγχειρητικός έλεγχος που περιλαμβάνει τον έλεγχο της οπτικής οξύτητας, βυθοσκόπηση, τοπογραφία κερατοειδούς και παχυμετρία. Η διαδικασία της επέμβασης διαρκεί περίπου μισή ώρα και γίνεται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Μετεγχειρητικά θα λάβετε μια φαρμακευτική αγωγή ενώ η ανάρρωση εξαρτάται από την μέθοδο που επιλέχθηκε αν και συνήθως είναι εξαιρετικά γρήγορη.

Η πλειονότητα των ασθενών δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά όλες οι ιατρικές πράξεις μπορούν να έχουν επιπλοκές αλλά ευτυχώς στη διαθλαστική χειρουργική είναι σπάνιες και τις περισσότερες φορές αντιμετωπίσιμες.

Η διόρθωση των διαθλαστικών ανωμαλιών τείνει να γίνει μια από τις ποιο διαδεδομένες επεμβάσεις στην ιατρική. Σκεφτείτε την ζωή σας χωρίς την ανάγκη των γυαλιών ή των φακών επαφής από την ώρα που ξυπνάτε , στη δουλειά σας ή στα αγαπημένα σας αθλήματα.

FacebookTwitterGoogle+Share

Comments are closed