Ο λίγος χρόνος σωματικής δραστηριότητας και η υψηλή χρήση συσκευών με οθόνη συνδέονται με τη μυωπία στην ηλικία των 16-17 ετών.

Ο Hansen και οι συνάδελφοί του δημοσίευσαν πρόσφατα μια αναφορά από τη Μελέτη σε παιδιά του 2000 στην Κοπεγχάγη (Copenhagen Child Cohort 2000 Eye Study) που άγγιξε δύο σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την παιδική ηλικία και τα διαθλαστικά σφάλματα :

Επηρεάζουν οι σημερινές ηλεκτρονικές συσκευές την εμφάνιση ή εξέλιξη της μυωπίας των παιδιών;

Κάνουν καλό οι δραστηριότητες των παιδιών σε εξωτερικούς χώρους;

D633_85_638_0004_600

Η κύρια μελέτη είναι μια φιλόδοξη αξιολόγηση 6090 παιδιών που γεννήθηκαν το 2000. Η παρούσα εργασία είναι μια αναφορά για τους 1443 από τους συμμετέχοντες ηλικίας 16 έως 17 ετών, που υποβλήθηκαν σε (μη κυκλοπληγική) διαθλαστική εξέταση και συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο για το χρόνο που αφιερώνουν στη σωματική δραστηριότητα και το χρόνο που χρησιμοποιούν smartphones, tablet, υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Η κύρια διαπίστωση της μελέτης είναι ότι όσο λιγότερο τα παιδιά δραστηριοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και όσο μεγαλύτερη χρήση συσκευών με οθόνη κάνουν, τόσο μεγαλύτερη είναι και η σύνδεση με τη μυωπία.

Το πιο σημαντικό ερώτημα είναι διαχρονικό, δηλαδή, αν ο χρόνος της οθόνης και ο χρόνος σε εξωτερικούς χώρους επηρεάζει άμεσα την πιθανότητα ενός εμμετρωπικού παιδιού να αναπτύξει μυωπία. Η υπεροχή των στοιχείων υποδηλώνει ότι ο χρόνος σε εξωτερικούς χώρους μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης, ενώ οι κοντινές δραστηριότητες τον αυξάνει.

 

ΠΗΓΗ : https://www.practiceupdate.com/C/90735/56?elsca1=emc_enews_topic-alert

FacebookTwitterGoogle+Share

Comments are closed